baner blview

Намери спокойствието в гората

Когато се чудиш, къде да си отдъхнеш, винаги чудесен е изборът да си сред природата.

Място, на което си заобиколен от чудесната природа, свежия въздух и прекрасни гледки, а в съчетание с приятна компания се получава страхотно. Място, на което може да усетиш всичко това e живописната местност Божурица. Своето име и обаяние местността дължи на многото божури, които цъфтят през пролетта и лятото и обагрят околността.  

Божурица е невероятно място извън града, където се чуват птички и щурчета, чувстваш се свободен и едновременно с това се зареждаш с положителна енергия от спокойствието и тишината, които царят там. Действа наистина разтоварващо. Във всички сезони е красиво. В местността Божурица се намира и язовир Божурица, който се използва за риболов. В това красиво място е и единствената високостеблена гора в Северозападна България.

Можеш да отидеш на разходка, пикник или да си вземеш палатка и да спиш на сред поляната, директно под звездите и около дърветата.

Какво по-прекрасно от пикник сред природата – всички заем, че храната е най-вкусна, когато си сред природата. Взимаш си любимите продукти, каниш приятели и отивате на това зареждащо местенце. Обширните поляни на Божурица предлагат предостатъчно място за игри. Може да си вземеш топка за ритане, или за волейбол, федербал или каквото се сетиш.

През лятото може да се потопиш и във водата. В Божурица има аквапарк, в който да се забавляваш.

Божурица се намира в Северозападна България на около 20 километра от град Видин. А междувременно можеш да разгледаш и забележителностите в околието. А те са – Баба Вида, пещера „Венеца“, църквата „Св. Великомъченик Георги“ и Белоградчишките скали.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: