baner blview

Интерактивна карта събра най-любимите места на България

Фотоконкурс събра най-любимите места на България в интерактивна карта.

Над 1 600 снимки на забележителни кътчета от цяла България станаха част от конкурса “Любими места на картата на България”.

А ето и кои са кадрите и техните автори, които заеха челните позиции в конкурса:

I-во място: Владислав Чанев със снимка на Полско-скакавишки водопад, с.Полска скакавица, Община Кюстендил

II-ро място: Елена Божкова, със снимка “Там, където времето е спряло”, Синеморец, плаж Велека погледнат отвисоко

III-то място: Борислав Узунов със снимка Параклис “Св. Йоан Летни”, на един от хълмовете над Язовир Пчелина.

Организаторите връчиха и две специални награди на Неси Арнауд за снимката “Божията милувка” на манастир “Св. Иван Рилски” и на Георги Раев за снимка “Below the peak” на вр. Мальовица в Рила.

С всички фотографии, отговарящи на условията за участие, беше създадена интерактивна карта на най-любимите и впечатляващи кътчета на България. Картата, достъпна на този линк https://arcg.is/TOq4G0, позволява на всеки да разгледа виртуално красива България, заснета през обективите на над 250-те участници в конкурса. Тя отразява красиви природни и туристически забележителности, както и български занаяти от различни краища на страната.

Конкурсът “Любими места на картата на България” се организира в партньорство с National Geographic България и Фотопавилион. Той е продължение на мисията на Есри България да развива и популяризира използването на геопространствени технологии в различни сфери у нас. Конкурсът се организира по повод отбелязването на Световния ден на Географските информационни системи на 18 ноември, чийто официален организатор за страната е Есри България, и който вече повече от 20 години е основна трибуна за споделяне и обмяна на опит, за представяне на новостите в сферата на геопространствените технологии.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: