baner blview

Чаушите оживяха в арт пано

В сърцето на Разлог, там, откъдето тръгват ежегодно на първи януари групите чауше за Старчевата, сътвориха още една арт инсталация, която кореспондира с другата инсталация "Разложкото хоро".

Направена е от майстора на ковано желязо Костадин Стоилов, който отново подари на Разлог композиция, която пресъздава духа на града, тясно свързан с миналото и традициите. Типичните за разложко кукери са представени с внушителните костюми, с високите конусовидни шапки, които надвишават човешки ръст.Така - хорото и чаушето правят мост, през който ще преминават стотиците чауше, моми и момци - пазители на традицията - за Старчевата - на армане!

Прекрасното арт пано е поставено на емблематично място - срещу дома на културата - Читалището, и на мястото, което е сбор за махалите преди да тръгнат да поздравят града на Старчевата, и да покажат, че е дошла новата година. Като символ на град пазител на традициите, по идея на Община Разлог майсторът е поставил и звънците, които са мелодията на разложката душа.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: