baner blview

Ковид препъна и празника на брежанския кестен

Празник на брежанския кестен тази година няма да има. Единодушно организаторите взели трудното решение да не организират празник на брежанския кестен – с надеждата, че догодина, през октомври 2021 година ще го направят двойно по-хубав, по-пъстър, по-усмихнат и по-богат.

Всяка година, събрали топлината и вкусовете на лятото, брежанските кестени превръщат селото в притегателен център за гости отблизо и далече.

За това спомага значително и богатата програма на празника на сдружение „Хора и традиции“, кметство Брежани, община Симитли в лицето на кмета Апостол Апостолов, Югозападно предприятие Благоевград, местното читалище „Христо Ботев“, децата и хората на Брежани.

Всяка година площадът е гостоприемна трапеза с вкусни и дъхави ястия, приготвени с любов от дамите на село Брежани.

Всяка година площадът е огромно хоро, пъстър фестивал, събор...

През изминалата година, когато сдружението отбеляза Десетото юбилейно издание на фестивала и своя рожден ден, празникът привлече хиляди посетители, десетки автобуси, организирани от туроператори – туристи отблизо и далече.

Всичко това ни радва и ни прави горди, че празникът на брежанския кестен се превърна в обичана и търсена дестинация.

Всичко това ни прави отговорни, в условия на пандемия и КОВИД 19 да предприемем драстични мерки против разпространението на коварния грип.

Очакваме ви на 11-то издание през октомври 2021 година, надяват се от Сдружение „Хора и традиции“.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: