baner blview

Нов асфалт към столицата на виното

До няколко месеца туристите ще се радват на чисто нова настилка до Мелник.

За абсолютното удобство на туристите, за да стигат максимално бързо и максимално късно да си тръгват, в момента активно се ремонтира пътят до обектите от националното културно, архитектурно и историческо наследство. Такива обекти са Роженският манастир „Рождество Богородично“ и Мелник. Пътят е единствената връзка и за селата Спатово, Хотово и Лозеница с общински център Сандански.

Пътят се ремонтира усилено и срокът за неговото изпълнение е до началото на септември, но кметът на община Сандански Атанас Стоянов, допълни, че в разговори със строителната фирма, която изпълнява проекта, са предвидили пътят да бъде пуснат до края на месец юни. Туристите ще могат да пътуват безпроблемно до невероятните места, до които води маршрутът. А машините спрели за празника на виното, сякаш с нетърпение чакат да продължат с ремонтните дейности, за да могат по-скоро туристите да стигат по най-бързия и удобен начин до уникалните обекти.

Има завой с участък, който е много стеснен, но ремонтните дейности ще продължат с много машини и скоро разкопаният път ще е чисто нов.

Третокласният път е по държавен проект и са отпуснати 8,5 млн. лева, с които да бъде подменена асфалтовата настилка. Предвидени са и нови бордюри, мантинели, пътни знаци и маркировка. Ще бъдат рехабилитирани три мостови съоръжения, пътните окопи и водостоци, ще бъде възстановено и отводняването.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: