baner blview

Стартира ски-сезонът в Банско

Банско отново е зимна столица на Балканите. Стартът на ски-сезона беше даден в събота с многобройни и интересни събития. Те започнаха на Бъндеришка поляна с атрактивни състезания, забавления и музика.

Начело на свои отбори от местни скиори, световните ски-легенди – Марио Мат и Марк Жирардели направиха първите пускания за сезона и мериха сили по бялото трасе в състезанието „Влез в отбора на шампиона”. Стотици се впуснаха да търсят и намериха ценни награди под снега.

Пред гражданите и гостите на Банско кметът Иван Кадев заяви: ”Туризмът е основният бранш на община Банско, който води след себе си развитие във всички сфери на икономиката и бизнеса: лека промишленост, хотелиерство и ресторантьорство, мебелно производство, инфраструктура, услуги.

Големи международни прояви като предстоящата световна купа са уникални възможности да рекламираме малка България в големия свят. Затова гарантирам, че в лицето на новото ръководство на община Банско подобни форуми ще имат убеден поддръжник и симпатизант”.

На проведената по-рано през деня пресконференцията на Бъндеришка поляна, Иван Кадев и Марк Жирардели изразиха надежда, че българският съд ще излезе с положително решение па казуса с изграждането на втора кабинкова линия от Банско до ски зоната. „В този динамичен свят трябва непрекъснато да вървиш напред. Останеш ли на едно място, все едно се движиш назад”, така Жирардели описа накратко ситуацията, в която е поставен курортът.

 Веселбата продължи в следобедните часове на централния площад в Банско с кулинарен театър, с песни и танци в изпълнение на състави към читалище „Никола Вапцаров”. Празничната заря беше кулминацията на тържествата.

Още в тази категория: Wine & Spirits Fest Bansko »

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: