baner blview

Kongur Air Fest (видео)

Най-високо в най-юнжните части на България правят различен фестивал - фестивал за екстремни спортове. Kongur Air Fest е от 2015 година и е в последната събота-неделя на юни. Kongur Air Fest е да радва всички почитатели на времето, прекарано сред природата. Какво ще има на фестивала ли? Полет с делтапланер, йога, въркшоп, преход, музика…

 

Фестивалът е за всички почитатели на екстремните спортов. Организатори са клуб Vivo и община Петрич. Kongur Air Fest е с активна програма за колоездачи, парапланеристи и туристи. А Джулай морнинг, на 1-ви юли ще бъде ознаменуван с нощно изкачване на връх Конгур и посрещане на изгрева от самия връх или с тандемен полет с парапланер. Мястото е хижа Беласица и връх Конгур. На поляната пред хижата ще може да се пробват умения по слаклайн (ходене по опъната лента), кендама (традиционна, японска играчка) и хата йога. Запалените байкъри ще могат да ползват Air Bag (скокове върху въздушна възглавница) и Pump track (офроуд трасе).

А уъркшопът по парапланеризъм е колаборация между прелетно летене (cross country) и правене на фигури ( freestyle). За тази цел асовете на българския парапланеризъм – Ясен Савов и Весо Овчаров, обединяват сили. Ясен води прелетната част по радио станция от въздуха, а Весо акро частта от земята. Фигурите на всеки участник са заснемани, за да бъдат анализирани в края на всеки ден.

Велосипедистите могат да мерят сили в тридневно каране по трасе Kongur Air DH с Whip Off Challenge. Победителят получава купа и парична награда.

Визуализацията на фестивала е от организаторите! Автор на снимките е Стефан Илиев.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: